Kısa Başarı Hikayeleri
ODTÜ mezunu olarak hayata atıldı. Yakınları hiçbir işi ona layık bulmazken o simitçi olmaya karar verdi! Dört çalışanla yola çıktı ve Osmanlı’nın fastfood’u simide itibarını geri iade etti… İşte Simit Sarayı’nın kurucusunun sıfırdan bir dünya markası yaratma öyküsü…
Dünyadaki büyük şirketlerin sadece %15’i üçüncü kuşak tarafından yönetilmektedir. Bu oran Türkiye’de kurumsallaşmanın zayıflığı nedeni ile daha da düşüktür. Bir söz vardır: “1. nesil kurar, 2. nesil devam ettirir, 3. nesil batırır...” Koç Grubu’nun 3. nesil yöneticisi Mustafa Koç, bu anlayışı yıkmıştı. İşte Mustafa Koç’un 3. nesil başarısı…
Hayalleri olan bir gençti. Çok güvendiği projesiyle TÜBİTAK’ın yarışmasına başvurdu, dereceye bile gelemedi. Aynı projeyle Nobel’e ilk adım sayılan uluslararası yarışmada birinci seçildi. Sonra da NASA ekibine girdi… İşte geleceğin Nobelli bilim insanı adayı İlayda Şamilgil’in başarı öyküsü…
Türkiye, yeni mezun iki genç tarafından 40 metrekarelik odada kurulup 15 yılda dünyanın en değerli yatırımları arasına giren Yemek Sepeti’nin başarısı herkese ilham olması gereken bir örnektir. Başarı içinizdeki gücü çıkarmaktır.
BİR kişi tek başına ne yapabilir? Hem de ismini bile yeni öğrendiği insanlar için... Serhat Aytan, bunun cevabını buldu, ilik nakli olan lösemi hastası arkadaşı için başladığı kan bulma yolculuğunu tek kişilik kan merkezine dönüştürdü. Duyuru yapıp beklemek yerine, çevresindeki insanları kan bağışı gönüllüsü yaptı, yaklaşık bin kişilik listeye ulaştı, 4 yıl boyunca 200’e yakın onkoloji hastasına düzenli trombosit sağladı, şimdi 41 hastayla devam ediyor. İşte tek başına çok şeyi değiştiren o kahraman adamın öyküsü…
Hayata gözlerini açtığında yolu çizilmişti: Terzi babanın terzi oğlu olacaktı. Ancak o babasından öğrendiği işi atadan kalma yöntemlerle yapmak yerine risk almayı seçti... 13 metrekarelik bir terzi dükkanından dünya liderlerini giydiren bir marka yarattı. Kim mi peki? Sarar’ın sahibi Cemalattin Sarar.
0 Komentar untuk "Kısa Başarı Hikayeleri "